Llengua i Literatura Catalanes

PRESENTACIÓ

El Departament de Llengua Catalana i Literatura, a més de la finalitat primordial d'ajudar l'alumnat a dominar les destreses bàsiques (comprensió i expressió oral i escrita), procura potenciar el gust per la lectura, la valoració de la literatura en general, i de la catalana en particular, com una expressió de la sensibilitat i la intel·ligència humanes, així com l'amor i el respecte per totes les llengües del món, en especial les més properes (no perquè siguin millors, sinó perquè, simplement, les tenim més a prop).

Així, per aconseguir aquests múltiples objectius, es programen lectures adequades a l'edat de l'alumnat, es potencia que es presentin a concursos literaris i, habitualment, es duen a terme activitats com les següents:

Col·loquis amb escriptors

El Departament de Llengua Catalana i Literatura programa per a cada nivell d'ESO i, si és possible, de Batxillerat, col·loquis amb almenys un dels autors dels llibres que han llegit els alumnes. Així, des de Jaume Cabré o Gabriel Janer i Manila fins a Laila Karrouch, Sílvia Soler, Roc Casagran o Bel Olid passant per Sílvia Alcàntara o M. Mercè Roca... són molts els autors que cada any passen per les nostres aules i conversen amb els nostres alumnes i els signen el llibre que han llegit prèviament.

Rutes literàries

El Departament de Llengua Catalana i Literatura, mitjançant les matèries optatives i, sempre que és possible també en les comunes, proposa rutes literàries diverses. Així, s'han dut a terme les rutes de Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Narcís Oller, Joan Maragall, Santiago Rusiñol, Josep M. de Sagarra, Joan Brossa, Salvador Espriu, Josep Punsola... En altres contextos socioecònomics, vam portar els alumnes a les Illes, al País Valencià i a la Catalunya del Nord.

Free Joomla! template by Age Themes