Activitats singulars i extraescolars

Índex de l`article

El nostre institut, tradicionalment, organitza diverses activitats esportives fora de l'horari escolar i, per altra part, està inclòs dins el Pla d'Entorn de l'Ajuntament de Mataró; això ens permet dur a terme diverses activitats que poden ser de l'interès dels vostres fills i filles.

CLASSES DE REFORÇ ESCOLAR

A proposta del tutor/a, determinats alumnes amb ganes de treballar per millorar el seu rendiment, podran assistir a aquestes classes de reforç, totalment gratuïtes.

CURSOS DE CATALÀ PER A ALUMNES NOUVINGUTS

Pensats per adquirir les destreses mínimes necessàries per a poder entendre's i parlar ràpidament.

 


L’Institut, per tal d’incrementar el coneixement i l’ús de les llengües estrangeres, realitza diverses activitats al llarg del curs:

  • Intercanvis amb estudiants d’altres països amb l’anglès com a llengua de comunicació. Fa molts anys que mantenim intercanvis amb instituts de Suècia, Alemanya/França, Holanda.
  • També, anualment fem sortides a França amb els alumnes de francès, com a pràctica de l’ús i coneixement de la llengua francesa.
  • Assistència a la representació d’obres de teatre en Anglès.
  • Ensenyament d’una àrea no lingüística en llengua anglesa (Ciències Naturals i Tecnologia).
  • Cada curs es programa el viatge final de 2n de batxillerat i el de 4t d’ESO a l’estranger, propiciant la pràctica de les llengües estrangeres

Amb l’alumnat de 1r i 2n d’ESO es realitzen dues estades en Camps d’Aprenentatge.

Els alumnes de 1r d’ESO fan l’estada a l'Entorn d’Aprenentatge del Canigó, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement i integració del grup classe, és a dir, l’acció tutorial té un pes específic molt important, així com el coneixement d’una altra zona de Catalunya molt diferent a la que vivim.

L’alumnat de 2n d’ESO assisteix al Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Císter, a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) amb l’objectiu d’assolir una bona convivència al mateix temps que s’aprofundeix en l’estudi dels monestirs gòtics del Císter, com ara el de Poblet, i de ciutats medievals com Montblanc.


Des de fa molts anys, l’Institut disposa d’una Coral i un Conjunt Instrumental que aplega un centenar d’alumnes.

Cada any, la Coral i el Conjunt Instrumental, participen en un intercanvi amb altres poblacions fora de Catalunya (València, País Basc, Mallorca, Menorca...) o de l’estranger (França, Alemanya)

Ens ofereixen també un seguit de concerts al llarg del curs (Sta. Cecília, Nadal, Sant Jordi, final de curs...), al marge d’altres eventualitats que sorgeixen cada any.


L’Institut potencia la participació en la Setmana de la Ciència i en les Jornades Científiques que es duen a terme a la ciutat, on professorat del centre forma part en l’organització de les mateixes.

També s’estimula la participació en altres certàmens com ara les Olimpíades de Química i Biologia o les Proves Cangur de Matemàtiques.

Es participa en la Mostra de Treballs de Recerca d’Humanitats i de Ciències Socials (Eureka).


Aquesta festivitat és celebrada a l’Institut amb especial dedicació, ja que en ella conflueixen diverses activitats: es fa els Jocs Florals que apleguen, a més dels treballs literaris, treballs de música, de dibuix/pintura. Ja és tradició que durant aquesta diada presideixi i presenti els Jocs Florals una personalitat del món de la literatura, la música o les arts.


A més d’assistir a la representació d’obres de teatre en català, castellà i anglès, l’Institut potencia la realització de teatre fet pels mateixos alumnes, participant en les Jornades de Teatre Escolar de la ciutat.

Oferta laboral de monitor/a de lleure

Vols ser monitor d'Enlleura't aquest setembre? Fes clic a la imatge:

Oferta laboral de monitor de lleure

Free Joomla! template by Age Themes